Trädgårdspyssel och inför helgen handling

… eller rättare sagt – JAG MÅSTE KOMMA UT-handling. Idag åkte jag, lillen, mamma och pappa till Ilanda och köpte hundmat på PETS. Sen vidare till Kil där vi handlade lite helgmat på COOP, därefter vidare till Edsvalla där jag köpte hem klorin, såpa och tvättmedel. Klorinet ska jag använda till mossbekämpning på sjöstensplattorna. Det funkade ju ypperligt på entrétrappen (i sjösten). Jag får knäppryck om jag ska sitta inne och kurera mig för evigt. Igår vågade jag mig ut i trädgården och attackerade päronträdet och alla 20 (?) rosor med sekatören. Sen passade jag på att flytta på några lavendelplantor… jag har ett stort perennland i anslutning till dammen och landet ligger till största delen helt i skuggan av en stor blodlönn. Har några tomma ytor där då vi bland annat grävt bort en taggig otäck buske som hängde ner i dammen. Där satte jag för något år sedan en lila ros, men den trivs inte och växer inte till sig alls. Ska dock ge den lite finjord och gödsel snart så får vi se om den kommer. Vad mer? Ja jag klippte ner kaprifolen rejält då den blivit gammal och ful och sen var det ju en hel del högar att ta upp och lägga på kärran inför soptippsfärd.

Här har ni några bilder från vår fina trädgråd från föregående år…

Vi har en vacker trädgård. Dock tar det ju tid att sköta den, men med mängder av perenner, buskar, rosor etc, så kan man göra den ganska lättskött. Här köps inga sommarblommor, mer än till balkonglådorna och krukorna. I landen ska blomningen avlösa varandra.

Imorgon väntar mer trädgårdsarbete och då ska jag passa på att fota vårtecken. Pga den stränga vintern så är våren en hel månad sen i år 😮

P.S. Bilderna får ej kopieras eller användas på något sätt utan min tillåtelse.
© Juniphé

Annonser

2 thoughts on “Trädgårdspyssel och inför helgen handling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s