Stackars lilla älskade Lisa-vovvan!

Inte nog med att hon är magsjuk sedan några dagar tillbaka… Idag skulle hon hoppa ut ur bagaget på bilen, landade fel, och bröt 3 av 4 mellanfotsben i högen bakben. Det blev en öppen fraktur och det blödde kraftigt. Maken trodde att hon skurit sig på ngt under snön när hon började blöda… han lyfte in henne i bilen och skyndade ner till Karlstad och Solstadens smådjursklinik där hon genast fick träffa en veterinär. 4 timmar senare var hon röntgad, bandagerad och redo att åka hem. Fantastisk personal på den kliniken måste jag säga. Dom är guld värda!

Hade det varit ngn av oss människor hade vi antagligen fortfarande suttit i akutmottagningens väntrum på Centralsjukhuset i Karlstad i väntan på att få träffa en Dr.

Lillan hade i alla fall sådan ”tur” att hon slapp operation, spjälkning och gips. Benen hade hamnat rätt av sig själva och hon är nu hårt bandagerad, beordrad vila och ska på återbesök om en vecka. Bandagerad ska hon vara i minst 4 veckor.

Älskade lilla Lisa! Du har verkligen inte haft ett lätt liv du… Det började med magkatarr, magsår och kroniska urinvägsinfektioner, sedan blev det akut kastrering pga kraftigt inflammerad livmoder och endometrit… med lång läkeprocess och många akutbesök på djursjukhuset. Sen är det ju hennes kassa mage… detta konstanta kräkande så fort hon blev hungrig. Öroninflammationer och öronsvamp var också frekvent återkommande och en ren pina för Lisa. Sen var det ju den där fettknölen på svansen, som så snällt började som en liten ärta, men växtre sig stor som en valnöt innan den en dag sprack (!)… efter operation och stasande svanstipp så höll hon på att förlora halva svansen… några uvi till per år, magsjukor etc. Och nu detta…

Vi borde få stamkundsrabatt hos veterinären.

Lillan har verkligen fått lida mer än ngn borde behöva… Hoppas hon får vara frisk i fortsättningen och slippa såna här olyckor och annat elände.

Lillan har tyvärr blivit åsidosatt och lite bortglömd sedan Philips ankomst, hennes reaktion har varit att gå undan och göra saker man inte får bara för att ingen ser, vilket såklart triggar igång oss och det blir en ond cirkel. På senare tid börjar vi ha mer tid för Lisa och det är så skönt… men idag, när detta hände, då fick vi så dåligt samvete över allt som varit och man vill inget annat än vara med Lisa. Philip tyckte det var skittråkigt att han inte längre var i fokus 😉

Krya på dig älskade Lisa!

Annonser

One thought on “Stackars lilla älskade Lisa-vovvan!

  1. Vilken tur att Lisa hamnade hos en familj som ser till att hon får den vård hon behöver så att hon inte har behövt lida mer än nödvändigt. Hon har haft en bra uppxäxt hos er och så klart blir det svårt när det kommer ett barn, så är det ju när man får syskon..då ska det delas på uppmärksamheten.

    Hoppas att hon får en snabb rekreation. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s