Reglerad napp-sugning!

Lillen har fått ett öppet bett – orsakat av nappsugning. I denna ålder går det snabbt tillbaka av sig själv om nappsugandet dras ner på avsevärt eller helst upphör, så därför har jag (och maken) beslutat att napp endast är tillåtet när man ska sova. För Philip suger bara på nappen så länge han är vaken, och så fort han somnar så tappar han nappen – så tiden med napp blir minimal. Nattnappandet tar vi bort senare – han står inför en omvälvande framtid i och med att han ska få ett syskon och mindre dagistid, senare byte av dagis… så det får vänta tills han känner trygghet i vardagen.

Så här 3:e dagen kan jag med facit säga att det går jättebra! Dag 1 var det kink, sura miner och trots. Igår, dag 2, var han slug som en räv (trodde han). Han stängde in sig på sitt rum och vi fick INTE komma in – ”Mamma, gå UT NU!”. Där gömde han sig bakom sin hylla med nappen i munnen och snutten i handen. Men efter efter att ännu en gång förklarat de nya napp-reglerna så spottade han ut nappen på golvet och jag fick ta den. Idag, dag 3, lade han två av sina nappar i bebisens spjälsäng och så var det bra med det. Inget nappletande eller nappsmusslande alls… tror det börjar sjunka in nu 🙂 Däremot sprang han överlyckligt in till sin säng inför middagsluren med napp och snutte, men det är ju heeeelt OK 😉

Jo! Jag är självutnämnd testare av  sk. ”ortodontiska” nappar. Philip har endast fått använda sådana och med ännu ett facit i hand kan jag säga att det ger samma bettfel oavsett. Det förstod jag väl iofs ändå… Det är ju tungan som fixar biffen – oavsett napp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s