Det förefaller enklast att vara bitter…

moloken och tyst. Det är sant! Det är faktiskt en enkel väg att gå, att göra sig själv till ett offer och i sitt eget huvud lägga skulden på någon annan. Ja faktiskt så mycket enklare än att behöva ta itu med problemen och på så vis starta en konflikt. För det är så många detaljer i denna röra att jag väljer att inte ta tag i eländet. Bara bita ihop och hoppas på bättre tider. Och summa kardemumma, alltsamman härrör från en och samma sak – det dåliga samvetet som mamma och som hustru.

Jag vet ju innerst inne att det är viktigt att ta för sig, ställa krav och ta hand om sig själv. Då mår alla andra bra också. Men jag är för trött och det är för mycket att reda ut, så jag väljer att sticka huvudet i sanden och hoppas att allt löser sig själv.

Och nej, jag är inte jättedeprimerad i behov av vare sig piller eller psykvård. Jag är trött, sliten och bortglömd.

Det är den där ”duktighets-fällan” (En benämning som garanterat är myntat av en karl!) har drabbat även mig. Jag måste ha huvudet på skaft hela tiden och ha koll på mat- och sovklockan. Rutiner är av största vikt för att få hushållet att fungera och för att undvika härdsmältan. Det funkar utmärkt under veckodagarna… mina och ungarnas rutiner  alltså. Och vi är nöjda och glada. Men så kommer helgen och maken vill ha ”ledigt” så att säga. De blir sovmorgon för en del, 2 timmars mornande och när lunchen närmar sig börjas det funderas i ”Vad ska vi hitta på idag då?-banorna”… Enda problemet är att då är det dags att förbereda och tillaga lunch, sedan är det egentligen dags för eftermiddagsluren och så vidare… Hel dagen blir fel från början och Philip får SPUNK. Sovstunden på eftermiddagen blir senarelagd eller bortvald och hur vi än vänder ut och in på oss själva kommer det bli en sen kväll med vakna barn. Och någon tycker att jag är tråkig som vill sova på kvällen 😮

Livet med småbarn. Underbart men totalt oglamoröst.

Nu är det dags fr lunch och Sally är hysteriskt hungrig och bortglömd, Phille är hungrig och sur… Och jag har dåligt samvete som låtit detta ske bara för att jag skulle få ur mig lite ord ur huvudet.

Annonser

3 thoughts on “Det förefaller enklast att vara bitter…

  1. Mitt nya motto är: Lägg ambitionerna på en rimlig nivå. För min del funkar det bra. Tråkigt dock att du inte får det stöd du önskar av mannen. Ja ibland är strutsmetoden också att föredra. Men inte förlänge. Kram

  2. Håller med om att livet som småbarnsförälder fungerar smidigast med inrutade (och tråkiga) rutiner. Något alla i familjen får lära sig att leva med under den period det varar. Det blir ju trots allt lättare med tiden. ”Ledig” får man vara när barnen blir större tycker jag.

  3. Dilemma 😦
    Men nog kan maken din väl förstå att helgaktiviteter åtminstone får ske på den tid som inte är sovtid? Och meddela honom att det är helg även för dig = minst en sovmorgon är enbart din.
    Kram på dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s