Julafton – den bästa och härligaste på många år

image

Kvällen före åkte klapparna fram och det obligatoriska kakfatet och mjölkglaset till Tomten likaså.  Ja fast i omvänd ordning. Klapparna plockades fram först när barnen låg i sina sängar.

Morgonen fick jag för mig själv. Jag tvättade kläder, skurade tvättstugan, skalade potatis och dukade fram julfrukost. I år var jag fast besluten att köra mitt race och försöka ordna en härlig dag för alla, inklusive mig själv.

När barnen vaknade inspekterades julstrumporna och dom öppnade varsitt paket. Philip fick en bok och en bil och Sally fick en bok och en Askungen-docka.

En grötfrukost med tillhörande skinksmörgås var något jag fantiserat om i många år, men aldrig åstadkommit. Tror inte ens vi hade sådant ”hemma” hos mor och far?
Idag lyckades jag och det var så gott!

Vi vuxna kunde sitta länge vid bordet och bara prata. Underbart! Min nya svägerska Ann är helt fantastisk på alla vis. Hon är omtänksam, snäll och omhändertagande. Kan förstå att min bror tycker så mycket om henne. Tror minsann hon funnit en plats i hjärtat hos oss alla. Hon är sådär skönt öppen, avslappnad och glad.  Smittande glad.

Sedan blev det matlagning, Kalle Anka, Julbord, julklappsutdelning med Tomten närvarande.  Just här blev det tokigt för Philip anade genast ugglor i mossen.  Jag såg hur han, med rynkad panna, grundligt inspekterade den rödklädda gubben. Sedan viskade han till morbror Martin -” Min pappa har blivit Tomte”. Åh suck… hur gör vi nästa år tro?

Julklapparna var riktigt fina och på tok för många som vanligt. Barnen, fick jättemycket fint och så även jag. Jag fick makeup-palett med mineralskuggor som ska vara bra beprövat bra på känslig hy. En LV- handväska, nattlinne, stekpanna i gjutjärn och tryckkokare.

Till dessert hade jag hemgjord vaniljglass, varm hjortronsylt och mandelflarn.  Så gott! Så gott att allt tog slut och jag fick göra ytterligare en omgång glass tills imorgon 😉

Lite mobilbilder…

image

image

image

image

image

image

image

image

Fler bilder finns att beskåda en annan dag 😉 Nu ska jag läsa boken jag köpte till mig själv i Julklapp.

image

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s