”En smaksak”

Idag gjorde vi en ”liten avstickare” på dryga 60 mil för att lägga handpenning på min framtida bil. Säljaren, på bilfirman Mia bilcenter i Huddinge, bedyrade på telefonen att bilen var i gott skick. Vi skulle inte bli missnöjda. Sagt och gjort, vi kommer dit och det första vi ser är begynnande rost i hjulhusen, parkeringsskador och en allmänt misskött bil. Den ”lilla” bilförsäljaren tar illa upp av att vi påpekar rosten och de övriga felen. Dessutom har den ett konstigt missljud vid körning som vi undrar över. Rosten är en ”smaksak” enligt honom. Sedan överger han oss för en viktigare kund.  I efterhand så kom jag på massor som jag kunnat säga, men som jag då inte gjorde. Jag kunde iofs ha erbjudit honom min Passat variant från 2002… Den har hela bakluckan full med ”smaksak”. Han verkar ju gilla sådant.
Surt, men det var ju en chansning.

image

image

Vi åkte hemåt med pengarna brännandes i fickan, så det fick bli en tur hit:

image

Därefter skrek våra magar av hunger då klockan närmade sig 18 och vi inte hunnit peta i oss lunch ännu. Vi styrde hemåt och blev snopna när vi fann oss 7 km från Pålsboda och makens syster. Så då svängde vi dit och köpte med oss mat från grillen. 

Klockan hann bli på tok för sent trots en kortvisit och vi rullade hem till Värmland många timmar senare än planerat. Utan en Dodge Durango förvisso, men glada och nöjda ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s